Nieuwsoverzicht

Hoe moet je afvallen als kind? (08-07-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Ik ben een meisje van 12 jaar. Ik eet eigenlijk niet zo heel veel, maar toch kom ik altijd wel wat aan. Ik wil eigenlijk wat afvallen, maar sommige mensen zeggen dat het niet goed is voor kinderen. Wat moet ik doen?
Lees verder »
Rauwe chocolade, hoe gezond is dat? (08-07-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Chocolade vindt bijna iedereen lekker. We geloven dan ook graag dat dit bruine goud ook gezond kan zijn. Geen wonder dat rauwe chocolade zo in opkomst is. Maar is het echt zo gezond als ze zeggen?
Lees verder »
Vis met kruiden-spektopping (04-07-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Met een lekker krokant laagje.
Lees verder »
Tips voor droge benen (04-07-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
De zon schijnt, de temperatuur is aangenaam en je wilt eigenlijk dat leuke kortje rokje aantrekken, maar ojee...wat zijn die onderbenen droog! Herkenbaar? Tijd om te scrubben, scheren en smeren.
Lees verder »
Italiaans gevuld brood (04-07-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Snel recept voor een lange zomeravond.
Lees verder »
Win 5x een superfoodpakket (03-07-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Dat je met voeding je sportprestaties kunt verbeteren is geen nieuws. Iedereen kent de grote borden pasta als voorbereiding of de eiwitshakes na afloop. Maar wist je dat noten, gedroogd fruit en superfood ook erg belangrijk kunnen zijn voor sporters? Maak nu kans op een van de vijf superfoodboxen van Sports Nuts ter waarde van €39,95.
Lees verder »
Pijn aan hak tijdens wandelen (03-07-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Tijdens het trainen voor de vierdaagse heb ik vaak last van pijn aan mijn beide hakken. Kan dit door kloven of eelt ontstaan?
Lees verder »
Gratis boekje: zomerse smoothies (03-07-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Ben jij een liefhebber van smoothies? Ze zijn makkelijk te maken en zitten boordevol vitamines en mineralen. Lekker als ontbijt of als tussendoortje: 15 recepten voor zomerse smoothies.
Lees verder »
Teffbrood: gezonder dan ‘gewoon’ brood? (02-07-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Teffbrood heeft zich de laatste tijd steeds meer in de kijker weten te spelen. Het lift met name mee op de belangstelling voor glutenvrij voedsel. Maar is teffbrood gezonder dan 'gewoon' brood of bijvoorbeeld speltbrood? En is het echt glutenvrij?
Lees verder »
5 keer veilig slikken (12-03-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Wie zijn medicijnen afhaalt bij de apotheek, kan in de volgende vijf gevallen voor verrassingen komen te staan. Gelukkig kun je zelf veel doen om problemen te voorkomen.
Lees verder »
Minder mensen op wachtlijst orgaandonatie (15-01-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Het aantal mensen dat op de wachtlijst staat voor een donororgaan, is met 11 procent gedaald tegenover vorig jaar. Op 1 januari 2014 stonden er 1146 mensen op de wachtlijst, een jaar eerder waren dat er 1286. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS).
Lees verder »
Cafeïne verbetert geheugen (13-01-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Een kleine hoeveelheid cafeïne gebruiken, kan het geheugen verbeteren. Dat blijkt uit een onderzoek van Johns Hopkins University.
Lees verder »
'Hoeveelheid beweging wordt overschat' (13-01-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Voldoende bewegen vinden veel mensen - zeker in januari - erg belangrijk. Toch blijkt uit onderzoek dat we de mate waarin we bewegen flink overschatten.
Lees verder »
Avocado bij lunch vermindert trek (13-01-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Een halve avocado toevoegen aan de lunch, zorgt voor een verzadigd gevoel en minder trek in een volgende maaltijd. Dat blijkt uit een onderzoek van Loma Linda University.
Lees verder »
Anticonceptiepil zonder bijwerkingen in de maak (13-01-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Onderzoekers werken aan een nieuwe, verbeterde variant van de conceptiepil die enkele veelvoorkomende bijwerkingen kan verminderen. Dat meldt het UMC Utrecht.
Lees verder »
Ruim één op de vijf mijdt tandarts (10-01-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Jaarlijks gaat ruim één op de vijf Nederlanders niet naar de tandarts. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees verder »
Placebo-effect nog groter dan gedacht (10-01-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Het placebo-effect blijkt nog sterker dan tot nu toe werd gedacht. De werking van pillen tegen migraine blijkt voor de helft gebaseerd op de verbeelding. Dat blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek.
Lees verder »
Dit jaar 18 blinde ogen door vuurwerk (10-01-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Tijdens de afgelopen jaarwisseling zijn drie tieners tussen de 13 en 15 jaar blind aan één oog geworden en 15 volwassenen van boven de 18 jaar. Dat blijkt uit de definitieve cijfers die het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) vrijdag bekend heeft gemaakt.
Lees verder »
Nieuwe lijm kan hart plakken (09-01-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Onderzoekers van het Brigham and Women's Hospital in Boston hebben een superlijm ontwikkeld die mogelijk tijdens een operatie gebruikt kan worden om het bloeden van het hart te stoppen.
Lees verder »
Nederlanders onbewust van rol erfelijkheid bij darmkanker (09-01-2014 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
De kennis over darmkanker onder Nederlanders schiet tekort. Zo is slechts 11 procent van de Nederlanders is zich bewust dat erfelijkheid een mogelijke oorzaak van darmkanker kan zijn. Dat blijkt uit onderzoek van TNS-Nipo.
Lees verder »
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14