Nieuwsoverzicht

Weinig slaap verviervoudigt risico op verkoudheid (01-09-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Mensen die minder dan zes uur per nacht slapen, hebben vier keer zo veel kans om verkouden te worden als mensen die meer dan 7 uur per nacht slapen. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of California.
Lees verder »
AH stopt met verkoop van omstreden kleurstoffen (01-09-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Supermarktketen Albert Heijn zal vanaf eind 2016 stoppen met de verkoop van producten voor kinderen waar de zes zogenoemde 'Southampton Six' kleurstoffen in zitten. Dit heeft de supermarkt aan consumentenorganisatie Foodwatch toegezegd.
Lees verder »
Bewegingsmeter effectief bij diabetici en longpatiënten (01-09-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Een speciale bewegingsmeter kan ervoor zorgen dat mensen met diabetes of longziekten meer gaan bewegen. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Sanne van der Weegen en Renée Verwey van de Universiteit Maastricht.
Lees verder »
Steeds meer ouderen met drankprobleem (31-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Het aantal alcoholisten boven de 55 jaar is afgelopen jaar gestegen, meldt het Algemeen Dagblad op basis van voorlopige berekeningen van het Trimbos-instituut.
Lees verder »
Piekeren voorspelt nieuwe depressie (31-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Een vragenlijst voorspelt adequaat de kans op terugval bij een patiënt die eerder depressief is geweest. Vooral patiënten die piekeren over negatieve gedachten, hebben een grote kans hierop. Dit blijkt uit onderzoek van het AMC.
Lees verder »
Nieuwe dottermethode blijkt effectief (31-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Een nieuwe dottermethode blijkt jaarlijks wereldwijd 15.000 doden, waarvan 200 in Nederland, te schelen. Bij deze verfijnde dottermethode wordt in de kransslagaders eerst met een speciale sensor de bloeddruk gemeten om vernauwingen op te sporen.
Lees verder »
Hoge dosis melatonine blijft vrij verkrijgbaar (31-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Pillen met een hoge dosis van het slaaphormoon melatonine blijven toch vrij verkrijgbaar. Dat heeft de rechtbank in Arnhem bepaald.
Lees verder »
Erasmus MC doet proef met 'thuischemo' (31-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Het Erasmus MC in Rotterdam is begonnen met een proef waarbij kankerpatiënten thuis hun chemobehandeling kunnen krijgen. Nu brengen veelal ernstig zieke patiënten veel tijd door in het ziekenhuis omdat ze over een langere periode meerdere chemokuren moeten ondergaan.
Lees verder »
'Ouderen moeten vaker naar de tandarts' (28-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Minder dan 6 op de 10 mensen tussen de 70 en 80 jaar, en minder dan 40 procent van de 80 plussers zag in 2014 een tandarts. Ouderen gaan te weinig naar de tandarts. Dat stelt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT).
Lees verder »
'Antibiotica verhoogt de kans op diabetes' (28-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Deense onderzoekers hebben een verband gevonden tussen het gebruik van antibiotica en diabetes type 2. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in Endocrine Society's Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
Lees verder »
Agent neemt beter waar dan burger (26-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Leden van politie-observatieteams nemen de details van een drugsdeal veel beter waar dan gewone burgers. Dat blijkt Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Politie in Haarlem.
Lees verder »
'Kind van moeder met trage schildklier rekent slechter' (26-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Kinderen van moeders met een traagwerkende schildklier, presteren minder op school. Zo zijn ze vaak minder vaardig in rekenen.
Lees verder »
30 procent Nederlanders vertrouwt zorgverzekeraars niet (26-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Zorgverzekeraars worden veel minder vertrouwd dan artsen, zorgverleners en patiëntenverenigingen. Ze krijgen een 6- op een schaal van 10. De eigen zorgverzekeraar doet het wel beter dan een 'onbekende' verzekeringsmaatschappij.
Lees verder »
RIVM: Gel en haarlak helpen tegen hoofdluis (25-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Kinderen die haarlak of gel gebruiken hebben veel minder last van hoofdluis dan kinderen die dat niet doen. Dat schrijft De Telegraaf op basis van onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Lees verder »
Muziek beïnvloedt pasfrequentie bij lopers (25-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Het tempo van muziek heeft een invloed op het aantal stappen dat sporters zetten bij het lopen, blijkt uit onderzoek van de UGent. De resultaten kunnen relevant zijn voor looptraining en blessurepreventie.
Lees verder »
Sushi vaak erg onfris (24-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Uit recent onderzoek van de consumentenbond blijkt dat veel all-you-can-eat-restaurants het niet nauw genoeg nemen met de hygiëne en de versheid van sushi.
Lees verder »
Bijna alle lensdragers nemen risico’s (21-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Maar liefst 99 procent van de contactlensdragers doet wel eens iets wat het risico op een ooginfectie vergroot. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).
Lees verder »
Lange werkweek vergroot risico op beroerte (20-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Mensen die werkweken maken van 55 uur of meer, lopen 33 procent meer risico op een beroerte dan werknemers die het bij een week van 35 tot 40 uur houden. Dat blijkt uit een analyse van een groot aantal onderzoeken uitgevoerd door University College London.
Lees verder »
80 procent kinderen vindt gezonde lunch belangrijk (20-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Driekwart van de Nederlandse kinderen luncht minimaal drie keer per week op school. Niet alleen de ouders, maar ook de kinderen vinden het belangrijk dat dit een gezonde lunch is. Maar liefst acht op de tien kinderen hechten aan een gezonde lunch, waarbij meisjes dit het belangrijkst vinden.
Lees verder »
33.700 Nederlanders liepen in 2014 een vergiftiging op (20-08-2015 )  bron: www.gezondheidsnet.nl
Zo’n 33.700 mensen hebben afgelopen jaar een vergiftiging opgelopen. Meestal ging het om een medicijnvergiftiging. Dat meldt het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC), onderdeel van het UMC Utrecht.
Lees verder »
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14